You, the petitioner
Zelfdrawn

Motie van wantrouwen tegen minister Edith Schippers

503 signatures

Minister Schippers van volksgezondheid, en Sander Spijkers (zorgconsulent), zijn getrouwd. Dat stelt hun beide in staat om financieel misbruik te maken van die positie. Ook zou je een huwelijk waar de partners tegenstrijdige overheidstaken hebben kunnen zien als een klein kartel. Teken nu!

Petition

We

Het volk van Nederland, dat hun zorgkrediet in rook op zag gaan en het NU terug wil

 

establish that:

  • Edith Schippers en Sander Spijkers werkten zeer mogelijk samen bij het stelen van uw zorgkredieten

  • dit is makkelijk als een minister van volksgezondheid en een zorgconsulent samen getrouwd zijn

  • dat is financieel misbruik van voorkennis, kleine kartelvorming, en op zn minst, heel fraudegevoelig,

  • Edith Schippers kreeg trouwens al drie keer eerder een motie van wantrouwen voor de kiezen. Ze zijn allemaal van tafel geveegd zonder pardon.

 

and request

Geef me mijn krediet terug en laat Edith Schippers haar functie opgeven.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-01-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
D.v Oss 
Organisation:
genees de zorg ( faceboek groep burger activisme) 
Website:

History

Signatures

Updates

al 6 eerdere moties van wantrouwen (wiki = verouderd)

Minister Schippers overleefde drie maal een motie van wantrouwen in de Tweede Kamer. In 2012 werd de eerste ingediend, omdat Schippers de kamer onvoldoende zou hebben geïnformeerd over de kosten die gemoeid waren met het naar Nederland halen van de Olympische Spelen.

+Read more...

Hetzelfde jaar werd een motie van wantrouwen jegens Schippers en staatssecretaris Henk Bleker, naar aanleiding van hun afhandeling van de Q-koorts, verworpen. In 2013 werd een motie van wantrouwen tegen Schippers ingediend over haar handelen ten aanzien van fraude in de zorg. Ook deze motie haalde het niet.

Dat de echtgenoot van Schippers werkzaam is als consultant in de gezondheidszorg, heeft enkele malen geleid tot vragen over mogelijke (schijn van) belangenverstrengeling. In 2016 verscheen een onderzoek van Follow the Money waaruit zou blijken dat Schippers' man geld verdient met adviezen hoe zorginstellingen "slim" kunnen omgaan met door Schippers' ministerie ingevoerde wetgeving. Dat instellingen zo hun inkomsten kunnen opvoeren, zou strijdig zijn met Schippers' eigen werk om de zorgkosten in te dammen.[12]

2016-10-20